dijous, 23 d’octubre del 2008

OSONA I LA LLOMBARDIA TREBALLANT PER LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Imatge de la visita realitzada l'octubre de 2007 a Itàlia.
D’esquerra a dreta: Ricard Aceves, Luca Michelli de Rotary, Piercarlo Scotti, President de l'Ancora, Mariangela Ferradini, Presidenta del Rotary d' Appiano Gentile, i Ricard Gorgals.

Com a resultat de la visita que l'octubre de l'any passat, convidats pel Rotary Club d'Appiano Gentile (Como - Llombardia - Itàlia), Ricard Aceves, gerent de Sant Tomàs, i Ricard Gorgals, director de Tac-Osona, van fer a la Cooperativa L'Ancora i a la Fondazione Minoprio, els dies 13 i 14 d'aquest mes d'octubre el President de l'Ancora, el Sr. Piercarlo Scotti , i la Gerent, la Sra. Laura Casarico, acompanyats de dos representants del Rotary Club d'Appiano Gentile ens han tornat la visita. Convidats pel Rotary Club Vic-Osona han visitat tots els serveis de l'Associació i han quedat gratament sorpresos per la dimensió, estructura i arrelament al territori de la nostra Entitat. La cooperativa L'Ancora és una entitat de reduïdes dimensions dedicada a la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat i que compta, com totes les entitats italianes d'aquest caire, amb poc recolzament institucional, i en el seu cas concret comparteix territori amb 10 entitats més. Per altra banda, la Fondazione Minoprio és un centre d'ensenyament de titularitat pública dedicat a la formació i especialització dels joves en jardineria, viverisme i producció hortícola. Cal destacar que aquesta fundació imparteix un curs de monitor de jardineria per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La visita va culminar en un sopar el dia 13, organitzat pel Rotary Club de Vic, on van assistir-hi els representats de L'Ancora, Carme Roquer, Vicepresidenta de la Junta de Govern de Sant Tomàs, dos membres més de la Junta: Josep Preseger i Jordi Jové, i Ricard Aceves i Ricard Gorgals.

Com a resultat d'aquestes visites s'han obert moltes possibilitats de col·laboració entre les tres entitats. Com per exemple que a nivell de vacances dels usuaris es pugui organitzar un viatge a Itàlia, a Lurate Caccivio (Llombardia), on té la seu la Cooperativa, o des de la secció de jardineria del Tac usuaris i monitors visitin la Fondazione Minoprio per a compartir experiències i conèixer de més a prop com treballen en aquesta entitat.