dijous, 27 de maig del 2010

SANT TOMÀS REP EL PREMI SOLIDARI A LA GALA OSONENC DE L'ANY

Notícia publicada al 9Nou: Jeroni Vinyet, Osonenc de l'Any

Jeroni Vinyet, delegat d'Òmnium Cultural a Osona, ha estat elegit aquest dimecres a Torelló com a Osonenc de l'Any 2009. Vinyet ha guanyat el premi, que atorga EL 9 NOU, en ser el més votat pels lectors d'EL 9 NOU entre els 12 escollits per un jurat.

A la gala que s'ha celebrat al Teatre Cirvianum de Torelló també han rebut un guardó els quatre finalistes que, després de Vinyet, han rebut més votacions per part dels lectors: Núria Casamitjana fundadora del Tupí de Vic, Mercè Generó gerent del Centre Mèdic Psicopedagògic, Conxita Pladevall infermera l'Hospital de la Santa Creu i Joaquim Vivas president de Creu Roja.

La gala de l’Osonenc de l’Any d'aquest any ha presentat una novetat: s'ha lliurat per primera vegada el Premi Solidari a una entitat de la comarca.

Aquest any, s’ha comptat amb el patrocini de la Fundació Puig-Porret, el patronat de la qual, d’entre tots els projectes presentats, va triar el Servei de Vacances per a persones amb discapacitat intel·lectual d’Osona, que va presentar l’Associació Sant Tomàs Parmo-Club Car.



 L’objectiu del projecte és que més d’un centenar de persones discapacitades puguin anar entre cinc i set dies de vacances a llocs que van des de Roses o Mallorca fins a Londres. El projecte té un cost de 50.354 euros, dels quals la Fundació Puig-Porret en subvencionarà 12.589, un 25%. Cada torn de vacances dels usuaris de Sant Tomàs anirà acompanyat de monitors.

Aquesta era la tercera edició de l'Osonenc de l'Any, que es va instaurar amb motiu dels 30 anys d'EL 9 NOU. La primera guanyadora va ser Montserrat Freixer, presidenta d'Osona contra el Càncer, i el segon, el metge oncòleg Xavier Gómez Batiste-Alentorn.