divendres, 30 d’abril del 2010

XERRADA “QUE NO T’AGAFI DESPREVINGUT”

El dia 10 d’abril va tenir lloc una xerrada informativa organitzada pel Departament de Recursos Humans de l’Associació Sant Tomàs-PARMO, en col·laboració amb els directors dels serveis, adreçada als professionals d’atenció directa del Centre Riudeperes, el Servei d'Habitatge Clarella i el Centre Ocupacional Tac-Osona.

L'objectiu de l'acte era informar de forma concisa als treballadors de l’entitat que realitzen tasques d’atenció directa sobre la nova resolució del 2 de desembre de 2008 de la “Secretaría de Estado de Política Social, Familias y Atención a la Dependencia y a la Discapacidad por la que se publica el Acuerdo del Consejo Territorial del Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia", sobre criteris comuns d'acreditació per a garantir la qualitat dels centres i serveis del "Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia”.

Aquesta resolució marca la formació mínima que es requerirà als treballadors, els quals hauran d’acreditar alguna d’aquestes qualificacions: CFGM Atenció sociosanitària, CFGS Cures auxiliars d’infermeria o el Certificat de professionalitat en atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials o en atenció sociosanitària a persones en el domicili. Aquests requisits s’exigiran progressivament, ja que al 2011 el 35% de la plantilla els haurà de complir i el 2015 el 100%.

A més a més, de la resolució es van tractar altres punts com les repercussions que la resolució esmentada tindrà sobre els treballadors i es va explicar allò què està fent l’entitat en referència a aquesta problemàtica: es va informar sobre el programa QUALIFICA’T i es van realitzar recomanacions als treballadors/es sobre què fer a partir d’ara.

La xerrada va ser un èxit, ja que hi van assistir 68 persones i es van obtenir bones valoracions per part dels assistents.