divendres, 8 d’octubre del 2010

MOLTA PARTICIPACIÓ A LA XERRADA PER A FAMÍLIES DEDICADA ALS GERMANS DE PERSONES AMB DISCAPACITAT


El passat 2 d’octubre es va celebrar la xerrada per a famílies i professionals sota el lema “Els germans de les persones amb discapacitat” presentat per Àngels Ponce, treballadora social, terapeuta familiar i "coach" de Dincat.

A la xerrada hi van assistir aproximadament 150 persones, les quals van poder conèixer alguns consells sobre com portar la relació entre germans (un d’ells amb discapacitat) i l’educació d’aquests.

Àngels Ponce va destacar la importància de la comunicació, de parlar i escoltar als fills. Cal saber què volen i implicar els germans a la planificació del futur del fill amb discapacitat, va remarcar. Ponce també va destacar la importància d’aconseguir una compensació de temps: intentar dedicar el mateix temps als fills per evitar petits conflictes entre germans. "És important actuar sempre amb naturalitat davant a certes situacions o preguntes que puguin aparèixer" i "compartir els dubtes amb altres famílies també hi pot ajudar", va afegir.  

Els assistents van valorar la xerrada d’una manera molt positiva definint-la com a entenedora, dinàmica, de profit i participativa.