dilluns, 22 de novembre del 2010

I TU JA FAS MULCHING?


"I tu ja fas mulching?" és el nom que rep la campanya de sensibilització que Tac Osona acaba de llençar en motiu de la poda i l’esporga que es realitza amb l’arribada de la tardor.

Tac-Osona, com un dels centres referents en jardineria a la comarca d’Osona, acaba d’iniciar un projecte que rep el nom Projecte de recollida i revalorització de residus vegetals per sensibilitzar als ciutadans de Vic sobre les petites accions que ajuden a reutilitzar els residus vegetals.

El projecte, finançat per l’Agència Catalana de Residus (ARC), pretén impulsar l’elaboració d’adob i encoixinat o “mulching” amb els residus vegetals. La campanya pretén afavorir la reutilització d’aquesta matèria orgànica, fent que aquesta guanyi valor i retorni a la terra d’on ha sortit, enriquint-la.

Aquest retorn beneficia la terra i les plantes, suposa un cost zero i ajuda en la tasca de mantenir un hort o jardí en bones condicions. Restes de poda, gespa, restes de flors de temporada o de plantes de l’hort, fulles seques dels arbres, etc. Són residus vegetals que podem recuperar.

Per conèixer més informació sobre com pots gestionar correctament els residus vegetals, descarregant el següent tríptic informatiu que també trobaràs en els centres especialitzats de la ciutat de Vic i punts d’interès.