dilluns, 22 de novembre del 2010

26 DE NOVEMBRE, JORNADA DE PORTES OBERTES AL CENTRE RIUDEPERES


El proper divendres 26 de novembre el Centre Riudeperes celebra la segona jornada de portes. El Centre estarà obert a tothom qui vulgui conèixer de primera mà la seva realitat i les activitats que s’hi desenvolupen, a vegades potser desconegudes.

La jornada s’iniciarà a dos quarts de dotze del migdia i fins a dos quarts de set de la tarda s’aniran desenvolupant visites guiades obertes al públic.

I TU JA FAS MULCHING?


"I tu ja fas mulching?" és el nom que rep la campanya de sensibilització que Tac Osona acaba de llençar en motiu de la poda i l’esporga que es realitza amb l’arribada de la tardor.

Tac-Osona, com un dels centres referents en jardineria a la comarca d’Osona, acaba d’iniciar un projecte que rep el nom Projecte de recollida i revalorització de residus vegetals per sensibilitzar als ciutadans de Vic sobre les petites accions que ajuden a reutilitzar els residus vegetals.

El projecte, finançat per l’Agència Catalana de Residus (ARC), pretén impulsar l’elaboració d’adob i encoixinat o “mulching” amb els residus vegetals. La campanya pretén afavorir la reutilització d’aquesta matèria orgànica, fent que aquesta guanyi valor i retorni a la terra d’on ha sortit, enriquint-la.

Aquest retorn beneficia la terra i les plantes, suposa un cost zero i ajuda en la tasca de mantenir un hort o jardí en bones condicions. Restes de poda, gespa, restes de flors de temporada o de plantes de l’hort, fulles seques dels arbres, etc. Són residus vegetals que podem recuperar.

Per conèixer més informació sobre com pots gestionar correctament els residus vegetals, descarregant el següent tríptic informatiu que també trobaràs en els centres especialitzats de la ciutat de Vic i punts d’interès.

12 DE DESEMBRE: XI TROBADA DE FAMÍLIES DE DINCAT

Sota el lema "Nous reptes, nous models", el diumenge 12 de desembre es portarà a terme la XI Trobada de Famílies al Barceló Hotel Sants de Barcelona.

Aquest acte pretén informar i orientar a les famílies sobre el treball que s’està realitzant des de les diferents àrees i programes de Dincat (i en col·laboració amb les entitats federades) pel que fa a la definició de nous models d’anàlisi i d’intervenció, d’acord amb els canvis que la realitat actual reclama.

En quant al seu contingut, us avancem algunes dades:

PROGRAMA:
9 - 10h Arribada
10.00 – 10.20h Benvinguda
10.20 – 10.35h Presentació de Dincat
10.35 – 11.30h Presentació de l’ Estudi “ La situació actual de les famílies de persones amb discapacitat intel•lectual i del desenvolupament a Catalunya (2010)”
11.30 - 11.45h Presentació del Fòrum de Famílies
11.45 – 12.15h Pausa - Cafè
12 – 14h Taules Rodones : es presentaran diferents models de treball actuals.
14 – 16h Dinar
16 - 16.15h Comiat del President i conclusions

Per més informació consulteu el web de dincat.

SEGONA TROBADA DE RESPONSABLES DE CENTRES OCUPACIONALS DE SINERGRUP A VIC



El passat dijous, dia 18, es van reunir els responsables dels centres ocupacionals de Sinergrup.

En aquesta ocasió la trobada es va celebrar a Vic, a l’Associació Sant Tomàs, i es va aprofitar per visitar les noves instal·lacions del Centre Ocupacional Sant Tomàs, a Calldetenes.

Durant la reunió es va presentar el projecte Dispensa, com a sistema innovador i de millora per la dispensació de medicació.

D’altra banda, Àngels Garreta, responsable del programa de voluntariat “Vols?”, va explicar els orígens i desenvolupament d’aquesta iniciativa. El programa es va iniciar a la Fundació Santa Teresa del Vendrell (Baix Penedès), i s’ha replicat, generant sinèrgies, en d’altres comarques per part de la Fundació Ginac (Alt Camp) i la Fundació Onada (El Tarragonès).

També es varen abordar diverses pràctiques aplicades a l’envelliment de les persones ateses en els centres ocupacionals on hi comencen a haver-hi grups d’usuaris en edat avançada i que requereixen d’altres suports i activitats.

Donat el interès en desenvolupar aquestes trobades es preveu donar continuïtat a les reunions en els propers mesos.

dilluns, 8 de novembre del 2010

EINA REP 14.500 € DE LA CAIXA


La Fundació Privada Areté, l’Associació Sant Tomàs, de la mà del Servei de Formació i Inserció Laboral Eina,  i la Fundació Projecte i Vida han sortit seleccionades en dues convocatòries de la Fundació La Caixa, per una banda en la convocatòria d’Inclusió Social i Laboral de Persones amb Discapacitat i per altra banda en la convocatòria de Lluita Contra la Pobresa i Exclusió Social. Un total de 54.000 euros seran repartits entre les tres entitats sense ànim de lucre perquè puguin tirar endavant els projectes pels quals han demanat suport. La Fundació Privada Areté ha rebut (12.000 euros) i l’Associació Sant Tomàs (14.5000), per dos projectes que promouen la inserció social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i la Fundació Projecte i Vida (28.000 euros), per un que pretén combatre l’exclusió social. L’acte de signatura del conveni es va celebrar el dimarts 2 de novembre a la seu de l’oficina principal de la Caixa a Vic.

MOLTA PARTICIPACIÓ AL PRIMER ACTE DE CELEBRACIÓ DEL 40è ANIVERSARI DEL CLUB CAR



 
El matí del passat diumenge 7 de novembre, unes 170 persones van participar a la cercavila organitzada pel Club Car. El recorregut anava des de la zona universitària fins a la plaça Major de Vic passant pel carrer Verdaguer.

Un cop a la plaça, gairebé 400 persones van participar a la jornada lúdico-festiva on tots els assistents van poder menjar xocolata, coca i fuet, pujar al globus aerostàtic i participar amb els jocs fets de material reciclat. Tots els assistents van rebre un obsequi.

Des d'aquí volem agrair la col·laboració de les empreses de la comarca pels seus donatius, ja sigui per l’esmorzar com pels obsequis pels participants. També agrair a Organitzacions com el “Guixot” pels jocs realitzats amb material reciclat, a Unnim pel globus aerostàtic i als “Tabals dels diables de la Serpent” de Manlleu i a la “Xaranga de la Torratxa” que van ajudar a amenitzar la festa.

dimarts, 2 de novembre del 2010

EL CAMPING ILLA MATEUA DE L’ESCALA COL·LABORA AMB SANT TOMÀS PER TERCER ANY CONSECUTIU

El dimecres 27 d’octubre a la sala de plens de l’Ajuntament de l’Escala, va tenir lloc l’acte d’entrega dels ajuts que Montgó Paradís, S.A (Càmping Illa Mateua) atorga cada any a diferents entitats.

Sant Tomàs va recollir de mans del Sr. Martí Guillem, Director Gerent del Camping Illa Mateua, un xec de 3.000 euros, que es destinaran a les obres de reforma i ampliació del Centre Ocupacional de Calldetenes. Els altres beneficiaris van ser: l’Associació Sol Solidari de Girona, Càrites Parroquial de l’Escala i l’Associació Solidària Gra de Sorra, també de l’Escala.

Des d’aquí volem agrair al Sr. Martí Guillem que, per tercer any consecutiu, hagi volgut col·laborar amb la nostra entitat. És molt lloable que empreses de fora la nostra comarca, i en la situació econòmica que tenim, valorin d’aquesta manera la feina que fa l’Associació.

El Club Car està de celebració!


El Club Car, Servei de lleure i esports de l’Associació Sant Tomàs, està de celebració, enceta l’any del seu 40è aniversari (nov2010-nov2011), un any ple activitats commemoratives per gaudir-ne tots.

El tret de sortida serà el proper diumenge dia 7 de novembre amb una cercavila oberta a tothom. El punt de trobada serà davant de l’estàtua de Jacint Verdaguer - zona verda del campus a la Universitat de Vic a les 10:30, des d’on s’iniciarà la cercavila fins a la Plaça Major, passant pel carrer Verdaguer. Les primeres 250 persones en arribar tindran un bossa amb obsequis. Durant el recorregut ens acompanyaran els “Diables del Serpent de Manlleu” que amb els seus tabals, posaran un toc de percussió a la caminada.

Un cop s’arribi a la Plaça Major de Vic, el Club Car convidarà a tots els assistents a xocolata desfeta, coca i fuet per recuperar forces, jocs fets amb material reciclat per a petits i grans i moltes altres sorpreses. Dir-vos també que hi haurà un espai on podreu col•laborar comprant les samarretes del 40è aniversari del Club CAR, o bé clauers molt econòmics fets pels usuaris del Centre Ocupacional de Sant Tomàs.

Aquesta serà la primera de les activitats previstes per aquest any. Un any ple d’activitats organitzades i pensades per fer gaudir a tothom tot donant a conèixer el Club Car. Exposicions, revista corporativa, obres de teatre, concerts... ompliran el calendari durant els propers mesos (les dates exactes encara no estan tancades). De moment, us esperem a tots i a totes el diumenge dia 7 de novembre a les 10.30h a la zona universitària de Vic. Vine i gaudeix del 40è aniversari del Club CAR, “compartim sentiments i emocions”.