dilluns, 26 de setembre del 2011

EL CONSELL COMARCAL I XEISO (XARXA D'ENTITATS D'INSERCIÓ SOCIOLABORAL D'OSONA) PRESENTEN UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA


El Consell Comarcal i Xeiso (Xarxa d’Entitats d’Inserció Sociolaboral d’Osona)

El Consell Comarcal d’Osona i XEISO, la recentment creada xarxa d’entitats d’inserció sociolaboral d’Osona, donen amb aquest acte el tret de sortida a l’exposició que, en el marc del projecte Osona Inclusiva, ha de recórrer durant el 2011 i 2012 diversos espais de la comarca. L’exposició pretén sensibilitzar la ciutadania i especialment l’empresariat al voltant de l’exclusió sociolaboral de la comarca d’Osona i fer difusió i pedagogia de les diferents vies d’inserció sociolaboral existents, fomentant la responsabilitat social corporativa a les empreses.

La inauguració oficial de l’exposició s’ha dut a terme a l’entrada de l’edifici del Sucre i ha anat a càrrec de Joan Roca, president del Consell Comarcal, de Milagros Martínez, consellera comarcal de Promoció Econòmica i de Maria Balasch, en representació de Xeiso. L’exposició romandrà a l’edifici fins el proper 19 de setembre.

L’exposició PLANTEM INSERCIÓ A LES EMPRESES recrea un espai-passadís que mostra el camí cap a la inserció. Jardineres, gespa i plafons realitzats amb fusta, serveixen per explicar els objectius del projecte, tot visualitzant imatges del treball que realitzen les persones provinents de les entitats que conformen XEISO.

La conceptualització de l’exposició, feta per l’empresa DÍVIK comunicació & marketing ha aprofitat les sinèrgies creades per XEISO per materialitzar-la. Ha estat realitzada pel taller del Centre Especial de Treball de la Fundació Areté, amb materials propis; la redacció de textos s’ha elaborat tenint en compte les consideracions tècniques i l’assessorament fet per ADFO per tal de facilitar la visita a persones amb algun tipus de discapacitat física; i el trasllat de l’exposició serà realitzat pel TAC-Osona de l’Associació Sant Tomàs PARMO.

Els espais on es preveu desplaçar l’exposició, les properes setmanes, són Roda de Ter i teatre Atlàntida, a Vic.

XEISO es va crear el passat any 2010 per fomentar una societat més justa i solidària mitjançant la cooperació i el treball conjunt, enfortint la singularitat de cadascuna de les entitats però treballant conjuntament amb les empreses i les institucions públiques i privades per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió social de la comarca. El treball conjunt permet generar sinèrgies, millorar la qualitat del treball i promoure i difondre accions de major repercussió.

XEISO treballa conjuntament per garantir la igualtat d’oportunitats; sensibilitzar les empreses, institucions i la societat general; potenciar l’economia social; promoure la orientació, la formació i la inserció sociolaboral; prevenir, assistir i promocionar les persones; incidir en l’activitat econòmica i social de la comarca, consolidar el treball en xarxa i optimitzar recursos.

Les entitats que conformen XEISO són Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), Associació Sant Tomàs PARMO, Associació Tapís, Càritas Diocesana de Vic, Centre Especial de Treball Calandra sccl, Creu Roja a Osona, Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona i Fundació Humanitària Dr. Trueta.

El projecte OSONA INCLUSIVA, en el qual s’inclou l’exposició cerca promoure a Osona una actitud decidida per part de les empreses, les administracions i les organitzacions sindicals i empresarials que permeti la màxima incorporació de les persones discapacitades i dels col·lectius en risc d’exclusió social al món laboral, en el si d’empreses inclusives. Els objectius del projecte Osona Inclusiva són:

· Garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés al món laboral: pel manteniment del lloc de treball i per la seva promoció professional i prestar els suports necessaris per a una bona orientació professional; per a la recerca del lloc de treball més idoni i adequat a les seves preferències, expectatives i competències.

· Incentivar la contractació de col·lectius desafavorits
· Estimular els programes de suport a la formació
· Promocionar i consolidar el treball en xarxa d’empreses inclusives i de les entitats socials.
· Promoure una actitud decidida a les empreses, a les administracions, a les organitzacions sindicals i empresarials, que permeti la màxima incorporació dels nostres col·lectius al món laboral en el si d’empreses inclusives, garantint el compliment dels seus drets, el desenvolupament de les seves potencialitats i l’equiparació d’oportunitats pel seu desenvolupament laboral i social.

· Sensibilitzar els empresaris de la comarca per a que assumeixin amb responsabilitat social empresarial la inclusió laboral de persones amb discapacitat i amb risc d’exclusió social.
· Augmentar el cens d’empreses inclusives de la comarca d’Osona

Osona inclusiva és un projecte impulsat per XEISO, que compta amb el suport del Consell Comarcal d’Osona i amb el finançament de recursos provinents de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.