dijous, 19 d’abril del 2012

El CDIAP Tris Tras ha estat un els guanyadors de la 1ª Edició de "Territoris Solidaris" del BBVA

El projecte Banc d’Ajudes Tècniques Infantil presentat pel CDIAP Tris Tras ha estat un dels guanyadors de la Iª Edició de “Territoris Solidaris” del BBVA. “Territoris Solidaris” es una iniciativa promoguda per l’àrea de Responsabilitat i Reputació Corporatives del BBVA en la qual els mateixos treballadors del Grup proposen i elegeixen els projectes que recolzarà el BBVA.

El projecte Banc d’Ajudes Tècniques Infantils ha estat dotat amb 10.000€, que aniran destinats a l’adquisició d’aparells i dispositius de suport que es cediran de forma gratuïta i temporal als infants i famílies que ho necessiten. Es tracta d’un tipus de material que afavoreix el procés de desenvolupament motriu, evita futures complicacions, i ajuda a millorar o mantenir el nivell d’autonomia. Els nens i nenes que necessiten aquest tipus d’ajudes són infants amb alguna afectació neurològica o amb un trastorn motriu que compromet el seu desenvolupament. Per aquests infants són essencials les oportunitats que li ofereix l’entorn, i el seu desenvolupament està condicionat a aquestes oportunitats. Les ajudes tècniques acompanyen el nen/a en la seva evolució i potencien les seves capacitats motrius en la fase de creixement. Es tracta de poder oferir un suport que va més enllà del tractament individualitzat que ofereix el Tris Tras, i traslladar-lo a casa o a l’escola.

Les ajudes tècniques tenen un elevat cost econòmic per a les famílies i ràpidament queda en desús degut a l’etapa de creixement dels nens i nenes. El Banc facilitarà l’accés a aquest material i en permetrà la seva reutilització.