dimecres, 18 d’abril del 2012

Revisions optomètriques als usuaris de Riudeperes i del Centre Ocupacional de Manlleu i Calldetenes


l’Associació Sant Tomàs ha arribat a un acord amb el Centre Universitari de la Visió de la Facultat d’òptica i optometristes de la Universitat Politècnica de Catalunya, per realitzar una revisió òptica als usuaris del Centre Riudeperes i el Centre Ocupacional i així millorar la qualitat de vida de les persones ateses.

Durant els mesos de març i abril, els professionals de la Facultat d’òptica i optometristes de la Universitat Politècnica de Catalunya s’han desplaçat als diferents centres esmentats, per realitzar les corresponents revisions a un total de 38 usuaris del centre ocupacional de Calldetenes, 17 al Centre Ocupacional de Manlleu i 21 al Centre Riudeperes.

Aquestes revisions, amb un cost assumit per cada família/tutor que hagi sol·licitat la visita al seu usuari, consten de:

- Avaluació de la funció visual: agudesa visual, refracció, prescripció de correcció òptica, visió binocular i consells individuals per optimitzar les solucions òptiques.

- Avaluació de la salut ocular: detecció d’indicadors de les principals patologies oculars, informe de derivació a oftalmòleg i si s’escau i informar dels resultats i les intervencions aconsellades.

Des del Centre Riudeperes i el Centre Ocupacional, una vegada obtinguts els resultats es realitzaran les gestions oportunes per incidir en les intervencions aconsellades des de la Facultat d’Òptica i optometristes de l’UPC i així ajudar als usuaris a millorar la seva qualitat visual.