dimecres, 23 de maig del 2012

Nou projecte de l'Associació Sant Tomàs: els horts de Sant Tomàs


“Els Horts de Sant Tomàs” és el primer projecte relacionat amb l’agricultura que engega Sant Tomàs. L’arrelament al territori i el respecte mediambiental defineixen aquesta nova iniciativa que es basa en el conreu, segons els criteris de la producció ecològica, de diverses finques de la comarca.

Les finques que es posen en explotació es troben situades a Calldetenes, amb 2,16 Ha, Vic, amb 0,8 Ha, i Tavèrnoles, amb 1,23 Ha. Un total de 4,19 Ha on es cultivaran entre 6 i 10 varietats hortícoles, adaptades a les condicions climàtiques de la comarca, i que proveiran de producte fresc a La Cuina de Sant Tomàs (servei de cuina central, de gestió de cuines externes i de càtering) i també seran distribuïts a través de La Tavella www.latavella.cat , plataforma comercial de productes ecològics promoguda per la Fundació Viver de Bell-lloc on Sant Tomàs hi participa juntament amb altres entitats sòcies com la Fundació Tallers de Catalunya. 

Els Horts de Sant Tomàs i el seu braç comercial, La Tavella, són projectes que es troben sota el paraigües de la Xarxa Agrosocial promoguda per la Fundació Catalunya Caixa, entitat que col·labora de forma activa en el desenvolupament de les dues iniciatives.

La Xarxa engloba tot un seguit d’entitats socials que, mitjançant la recuperació de l’agricultura i ramaderia tradicionals, treballen per la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. La Xarxa també recolza també projectes de generació energètica a partir de la gestió forestal.

Amb “Els Horts de Sant Tomàs” s’han generat 5 llocs de treball (1 oficial i 4 persones amb discapacitat), però l’estructura de personal variarà en funció de l’època de l’any (sembra, collita...).

Aquest diumenge 27 de maig es presentaran les cistelles ecològiques de la Tavella a la 1ª fira Seva sostenible. Per més informació prem aquí