dimarts, 28 d’agost del 2012

Tac Osona treballa en el programa per a la recuperació de pastures i millora de la biodiversitat al Matagalls.



La Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, el Parc Natural del Montseny, l’Obra social “La Caixa” i MAB Montseny han impulsat un programa per a la recuperació de pastures i millora de la biodiversitat al Matagalls.

Aquest programa compta amb unes línies de manteniment, control i seguiment que es faran gràcies a la pastura de vaques i ovelles de la zona, que actualment ja pugen al Matagalls fent ús dels drets d’emprius. Les actuacions realitzades per recuperar les antigues pastures existents són desbrossar 18 hectàrees de matollars i realitzar cremes controlades a les zones més inaccessibles. És aquí on dues brigades de jardineria i mobiliari Urbà de Tac Osona han estat durant 8 mesos realitzant la col·laboració amb els GRAF per fer els perímetres de les zones a cremar, rehabilitar fonts i instal·lar 4 abeuradors per a les vaques.

Les actuacions realitzades es valoraran mitjançant seguiments científics per poder avaluar el grau de millora de la biodiversitat i de les pastures; concretament se seguirà l’evolució de les comunitats vegetals, de l’oferta farratgera i nutricional de les pastures, l’efecte en les poblacions de papallones i espècies cinegètiques de caça menor.

Aquest projecte s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa”, que té per objectiu preservar i recuperar espais naturals de la demarcació de Girona, a la vegada que integra laboralment persones en risc d’exclusió social.