dilluns, 17 de desembre del 2012

Tallers de feltre de llana Xisqueta al Centre Ocupacional




Durant el mes de novembre s'han realitzat uns tallers de feltre de llana Xisqueta al Centre Ocupacional Sant Tomàs de Calldetenes, dirigits per Elisabeth Martínez Escala, col·laboradora del projecte Obrador Xisqueta dels Pirineus.

L’Obrador Xisqueta dels Pirineus porta a terme un projecte social que neix amb la finalitat de la recuperació del tercer sector en el Pallars, amb la recuperació de l'ovella xisqueta, els prats de pastura d'alta muntanya, el pasturatge i l'artesania local, oferint la possibilitat d'apropar la importància d'aquest material natural i el seu treball a totes les persones (edats, capacitats, gènere...etc), així com la seva revalorització i el desenvolupament local, ecològic i sostenible del sector i materials propis dels Pirineus Catalans. Més informació a: http://www.obradorxisqueta.cat/

Els dos grups de noies i nois que han participat als tallers de feltre de llana del Centre Ocupacional, realitzen l’activitat de bijuteria al centre. En aquests tallers han treballat la tècnica de feltrejar la llana, amb l’objectiu d’aconseguir uns xurros de llanes de colors que han servit per elaborar peces de bijuteria.