dimarts, 19 de març del 2013

ADN, gens, cromosomes...a la xerrada d'ahir organitzada per l'AMPA de l'Escola Estel



ADN, gens, cromosomes, cariotip, proteïnes, aminoàcids, trisomies, ribosomes, polimorfismes,... Són alguns dels conceptes que es van sentir a l’Escola Estel en la xerrada organitzada per l’AMPA el dilluns dia 18 de març, dins del marc de l’Escola de Pares i Mares de Vic.

Laura Gort, del Servei de Bioquímica i Genètica Molecular de l’Hospital Clínic de Barcelona, va explicar de forma molt entenedora com s’hereten les característiques humanes, també es va  fixar en algunes mutacions, síndromes o malalties com pot ser el càncer. Ella es dedica a la investigació genètica, és una gran experta en un grup de malalties de tipus metabòlic conegudes com la mucopolisacaridosi,  però d’això no en va parlar, sinó que va  fer una xerrada divulgativa al nivell de les persones que no estan habituats a aquest interessant món de la genètica, força desconegut i complex,  però que afecta directament  la nostra vida.

Una quarantena de persones, entre les que hi  havia molta gent que no està directament vinculada a l’Escola Estel, van seguir amb atenció les seves explicacions. Al final de la seva intervenció de prop d’una hora, els assistents van poder fer nombroses preguntes.