dijous, 24 d’octubre del 2013

Interessant xerrada per a les famílies amb Eduardo Brignani





Més de 100 persones varen assistir a la xerrada sobre l’autoestima i com millorar-la que Eduardo Brignani va fer a l’edifici del Sucre de Vic dissabte passat.

Durant una hora i mitja Eduardo Brignani, psicòleg, professor, psicoterapeuta i col·laborador en entitats del 3r sector va explicar diferents conceptes sobre l’autoestima. 

Per encetar la ponència Brignani, com a bon orador va captar l’atenció del públic amb un test de medició de l’autoestima a mà alçada. L’exemple del test va servir d’argument per la primera idea que volia transmetre “l’autoestima canvia segons el context de la situació”. 

Al llarg de la xerrada el psicòleg va exposar diferents conceptes com “l’autoestima és una capacitat personal. És com l’aire, sinó el tens et falta i si no l’agafes tu, ningú ho farà per tu”. 

També va exposar el fet que a vegades una falta d’autoestima va lligada a un sentiment de culpabilitat, per aquest motiu la necessitat de lliurar-nos de la culpa per tenir autoestima. Una altra idea que va voler transmetre és que les comparacions no són bones, simplement cal ser nosaltres mateixos. “Si tu estàs bé, els altres estaran bé perquè ningú et pot donar el que no té” 

Per acabar, va explicar la importància de donar-nos un descans de les obligacions sense sentir-nos més egoistes per fer-ho. Brignani va concloure la xerrada amb l’apunt “cuida la teva autoestima ja que és molt delicada”. 

La xerrada va ser amena i interessant, va comptar amb alguns exemples i arguments que serviran per aplicar a la nostra vida quotidiana. Es va tancar la xerrada amb un aperitiu per als assistents.