divendres, 4 d’octubre del 2013

Tac Osona gestiona el transport adaptat de l'Ajuntament de Torelló



Des de l’1 d’octubre, l’empresa TAC Osona gestiona el servei de transport adaptat de Torelló. El servei de transport adaptat de Torelló es va implantar ara fa 5 anys amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de transport que tenen les persones amb mobilitat reduïda que han d’acudir a un centre de dia, al casal d’avis o al centre d’assistència primària de Torelló.

TAC Osona va ser l’única empresa que es va presentar a la licitació per la gestió del servei, que es va reservar a centres especials de treball. Per tant, un cop adjudicat el contracte, TAC Osona va començar a treballar aquesta mateixa setmana. El servei no tindrà canvis substancials i incorpora un conductor i un acompanyant, que són persones residents a Torelló.

El servei funciona amb el sistema ‘porta a porta’ i cobreix les necessitats de desplaçament individual de cada persona, atès que els itineraris s'estableixen de forma personalitzada i els vehicles recullen els usuaris al seu domicili i als centres. L’horari de recollida de les persones usuàries als seus domicilis i/o als centres respectius s’estipula prèviament i el servei, que és gratuït, funciona de dilluns a divendres, matí i tarda, tots els mesos de l’any.

El transport adaptat va destinat a persones empadronades a Torelló, que disposin del certificat de disminució amb mobilitat reduïda o persones majors de 64 anys amb manca d’autonomia personal. Per poder accedir al servei s’ha de fer la inscripció prèvia als serveis socials municipals (Ronda del Puig, 2. Tel. 93 859 36 12) i omplir el formulari corresponent. Si la persona compleix els requisits, se li facilitarà un carnet d’usuari i es concretarà la manera de concertar el servei.

Font: Ajuntament de Torelló.