dimecres, 4 de desembre del 2013

L’empresa osonenca J.Viñas guardonada als premis Incorpora Catalunya de l'obra social “LA CAIXA” pel seu compromís amb les contractacions de col·lectius en risc






El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa; i els directors territorials de ”la Caixa” a Barcelona i Catalunya, Jordi Nicolau i Jaume Masana, han lliurat avui els Premis Incorpora

La cinquena edició dels Premis Incorpora, que inclou per primera vegada una convocatòria específica a Catalunya, reconeix el compromís dels empresaris que aposten per la integració laboral de col·lectius en risc o situació d’exclusió en el marc de la responsabilitat social corporativa.

Aquest any el premi a la Mitjana empresa ha estat per una empresa d’Osona, Sala de Desfer i Magatzem Frigorífic J. Viñas, la qual des de fa 4 anys ha incorporat a la seva plantilla 5 persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant el servei d’inserció laboral Eina de l’Associació Sant Tomàs. Va recollir el premi la senyora Glòria Viñas de mans del sr. Jaume Masana, director territorial de la Caixa a Catalunya.

Altres guardonats varen ser: Construcció i Rehabilitació Salichs, Norai, Suit Hotels, Embutidos Monter, Kellogg’s Manufacturing España, Alcampo, Barcelona Forum District i Afrucat, en total nou empreses. 

Els criteris de selecció que ha aplicat el jurat han estat, entre d’altres, el nombre de contractacions de persones desfavorides en relació amb el conjunt de la plantilla, el perfil dels treballadors integrats i la durada mitjana dels contractes.

Incorpora, el programa d’integració laboral de l’Obra Social ”la Caixa”, ha facilitat a Catalunya 18.028 llocs de treball a persones en risc o situació d’exclusió (persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat o dones víctimes de la violència de gènere).
En marxa des de l’any 2006, Incorpora col·labora amb 101 entitats socials catalanes especialitzades a treballar amb col·lectius en risc d’exclusió, entre elles el servei de formació i inserció laboral Eina de l’Associació Sant Tomàs, i amb una xarxa de 217 tècnics d’inserció laboral que fan de pont entre les entitats i les empreses.