dijous, 6 de març del 2014

L'Anna, voluntària europea al Centre Ocupacional de Calldetenes!



Des del mes de Novembre del 2013 i fins el Juliol del 2014 tindrem entre nosaltres l’Anna Grumo, una voluntària del Servei de Voluntariat Europeu (S.V.E). El Servei de Voluntariat Europeu és un projecte de la Comissió Europea per a la Joventut , INJUVE i la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya , que permet la mobilitat dels joves de 18 i 30 anys a altres països europeus per a portar-hi a terme un projecte. El SVE es defineix com un procés personal de formació no reglada del voluntari, al llarg del qual, aquest adquirirà una sèrie d’habilitats i coneixements de gran importància en el context personal i professional.

El Servei de voluntariat Europeu abasta una àmplia gamma d'àrees, com la cultura, la joventut, els esports, l'atenció social, l'herència cultural, l'art, la protecció civil, el medi ambient, la cooperació per al desenvolupament, etc. Una de les coses que totes les activitats tenen en comú és una clara dimensió d'aprenentatge intercultural i europea.

L’Anna, que ve al nostre centre els dilluns i dimecres al llarg de tot el dia, s’implica en la dinàmica del Centre Ocupacional donant suport i essent partícip de les diferents activitats que es fan al taller. Els dimarts també fa voluntariat donant suport a la parada de productes artesans del CO al mercat de Vic.

Des del Centre Ocupacional es valora l’experiència amb l’S.V.E. i, concretament amb l’Anna, com a positiva i gratificant: “Esperem que vinguin més projectes com aquest”.