dilluns, 3 de març del 2014

Presentació en sociatat de la Cooperativa 2147 mans, de la qual Sant Tomàs n'és sòcia.





Divendres al matí l’auditori de La Pedrera es va omplir per acollir el naixement d’una nova cooperativa social: 2147 MANS, en un acte presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig.
La cooperativa, impulsada per Fundació Catalunya-La pedrera té 13 socis més: empreses socials que donen feina a més de 1.700 persones, entre elles l’Associació Sant Tomàs.

Us deixem l’enllaç del vídeo de presentació. https://www.youtube.com/watch?v=jX6nAUzMt2c
La nova marca, impulsada per la Fundació i formada per 13 empreses socials, distribuirà els seus productes ecològics al supermercats Bonpreu i Esclat. Aquestes empreses uneixen esforços per mantenir economies d’escala que donin viabilitat al projecte. Vendran producte fresc i envasat, resultat de la unió de tres conceptes; ecològics, pròxims i molt bons.

La nova cooperativa 2147 Mans està formada per entitats que treballen el producte agroecològic i que donen feina a persones amb discapacitats intel·lectuals o amb trastorns mentals, majoritàriament. 

Aquestes empreses, que van començar a treballar juntes sota el paraigües de la Xarxa AgroSocial, impulsada per la Fundació donen feina a més de mil persones, i ara han fet un pas més enllà unint esforços per vendre els seus productes a les botigues del Grup Bon Preu sota una sola marca, amb una planificació de la producció i una logística compartides.

En aquest primer any al mercat esperen poder vendre 500 tones de producte agroalimentiari. De moment es posen a la venda 25 productes al gener per acabar l’any amb una cistella de 56 productes en total. 2147 Mans comercialitzarà producte fres, IV gamma (productes frescos envasats ) i kits que permeten fer plats senzills.

Més informació relacionada amb el projecte: