divendres, 16 de maig del 2014

Professionals de l'Associació Sant Tomàs assisteixen al II congrés internacional sobre famílies i discapacitat





20 professionals de Sant Tomàs, concretament del CDIAP Tris Tras, l’Escola Estel, el Centre Ocupacional i el Centre Especial de treball, assisteixen al II congrés internacional sobre famílies i discapacitat el 15 i 16 de maig.  En el congrés s’exposa un nou model de treball; Treball Centrat en la família i la persona. 

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Famílies, Barcelona és la seu aquest dijous 15 i divendres 16 del "2n Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat. Les famílies, al centre", que dóna a conèixer i debat els últims avenços tècnics sobre com millorar la qualitat de vida de les famílies amb un fill/a amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

El simposi té com a objectiu: promoure un canvi en el treball dels professionals amb les famílies (evolució d'un model d'expert, on el coneixement únicament el tenen els professionals, a un model centrat en la família com a veritable especialista i, per tant, en una relació de col·laboració d'igual a igual), donar eines a les famílies perquè deixin de ser receptores de serveis i tinguin un paper més actiu i participatiu en el desenvolupament de la persona amb discapacitat i aconseguir un major compromís de les Administracions i la societat perquè les polítiques socials s'adaptin a les necessitats reals de les famílies.

El congrés compta amb alguns dels màxims especialistes mundials en l'àmbit del treball amb les famílies, com els americans Robin McWilliam i Ann Turnbull, la sueca Eva Björck-Akesson, la portuguesa Ana Serrano i els espanyols Vicente Martínez-Tur i Climent Giné. Precisament, els Estats Units són pioners en l'aplicació d'aquesta filosofia de treball, que ja fa 20 anys que s'aplica, i que compta amb el suport del govern nord-americà. A més d'aquests reconeguts experts internacionals, les mateixes famílies també són ponents del congrés i exposaran les seves experiències i punts de vista sobre diverses qüestions d'actualitat, com el recent decret de copagament en els serveis o les retallades de la Llei de Dependència.

El simposi està organitzat per Blanquerna-Universitat Ramon Llull, FEAPS (Confederació Espanyola d'Organitzacions a favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual) i Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya) i té lloc a les instal·lacions de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (C/Císter, 34 Barcelona).


Els continguts del congrés es poden seguir a través de Twitter amb el hashtag #FamiliaDID.