dimecres, 8 d’octubre del 2014

Interessants aportacions a la xerrada "suport entre famílies” al Sucre de Vic



L'Associació Sant Tomàs ha organitzat, aquest dissabte 4 d’octubre a les 11h del matí a la sala Marià Vila d’Abadal de l’edifici del Sucre, la xerrada “suport entre famílies” de mans de Mònica Vàzquez, treballadora social i formadora de Dincat, especialitzada en l’acompanyament a famílies, i grups de pares amb fills amb dificultats en el desenvolupament o discapacitat intel·lectual.

Mònica Vàzquez, davant d’un centenar d’assistents, ha encetat els parlaments destacant la complementació que hi ha d’haver entre la família i els professionals, però sobretot la necessitat d’interrelació entre famílies. “El suport entre famílies va més enllà del que poden oferir els professionals”- ha remarcat Vàzquez. En la seva intervenció Mònica va explicar els diferents tipus de família que hi ha actualment i la importància de formar-se com a famílies tant amb fills amb discapacitat com sense per poder prendre les decisions amb tranquil·litat i coherència. També va explicar les sensacions que viuen famílies amb un fill amb discapacitat al llarg de la seva vida, sensacions que ha vegades poden ser negatives però que gràcies a la interrelació entre famílies en la mateixa situació i conèixer la seva realitat i compartir les experiències viscudes, és “oxigenador”.

En l’acte també hi ha hagut la presentació a càrrec del grup de famílies “pare a pare” de Sant Tomàs de la nova plataforma digital per afavorir la comunicació entre famílies”.

El Grup pare a pare va dirigit a les famílies que acaben de conèixer la notícia de la discapacitat o trastorn en el desenvolupament del seu fill o filla; famílies amb algun membre amb discapacitat i estiguin en etapes de canvi significatiu; famílies angoixades i desconcertades davant d’una situació inesperada; famílies que vulguin parlar amb altres famílies, d’igual a igual, per compartir experiències.

La plataforma pare@pare s’ha creat amb l’objectiu de posar en contacte famílies per acompanyar-los en aquesta situació i així poder compartir vivències a la xarxa. Divulgar la tasca del grup de suport perquè els nous pares sàpiguen de a seva existència. Crear espais lúdics de trobada entre les famílies. Actualment la plataforma compta de l’espai Agenda, notícies d’interès, butlletí, i un fòrum on les famílies puguin exposar els seus dubtes i consells. Però és l’inici d’una plataforma que vol ser l’eina de comunicació entre famílies. Basat amb el lema: compartint experiències, descobrint capacitats.


Al finalitzar la presentació, hi ha hagut un aperitiu per a tothom.