dilluns, 17 de novembre del 2014

L'Associació Síndrome d'Asperger d'Osona organitza la conferència “Una vida amb Asperger” a càrrec de Ramon Cererols



Fa poc més d’una dècada, la síndrome d’Asperger (un dels trastorns de l’espectre autista) era coneguda només pels afectats, el seu entorn, i alguns especialistes. Tanmateix, l’èxit del llibre de Mark Haddon El Curiós Incident del Gos a Mitjanit, i la progressiva aparició de personatges amb Asperger en pel·lícules i sèries de televisió (Parenthood, Bron Broen / The Bridge) o amb característiques similars (The Big Bang Theory, Sherlock, i fins a una cinquantena), ha fet que avui dia se’n parli més, tot i que sovint la visió que se’n té està deformada per aquestes ficcions.

La major informació fa que cada cop es detectin més casos de nens i, en menor mesura, nenes amb Asperger, cosa que fa que generalment es relacioni el trastorn amb la infància i l’adolescència. En realitat, però, l’Asperger perdura tota la vida, encara que amb el pas dels anys la persona pot aprendre i adoptar —per si mateix o amb ajuda psicològica— tècniques que li permetin suplir les seves mancances i dur una vida completament satisfactòria.

Per aquesta raó, l'Associació Síndrome d'Asperger d'Osona ha cregut interessant fer conèixer l’experiència personal d’una d’aquestes persones, i ha organitzat la conferència “Una vida amb Asperger” a càrrec de Ramon Cererols, autor del llibre Descobrir l'Asperger, que tindrà lloc el proper dijous 20 de novembre a les 20 hores al Casal Cívic Can Pau Raba, del carrer Raval Cortines, 24, de Vic. L’acte és obert a tothom.