diumenge, 30 de novembre del 2014

Tot i la pluja es celebra la tercera edició dels Premis Toni Manchón de l'Associació Sant Tomàs



Avui diumenge 30 de novembre a les 6h de la tarda, l’Associació Sant Tomàs i la família de Toni Manchón amb la col·laboració de la Tam Tam Gospel, han organitzat un acte emmarcat en el dia Internacional de les persones amb discapacitat, celebrat el dimecres 3 de desembre arreu del món. En l’acte s’han entregat els premis als projectes presentats a la tercera edició del Premi Toni Manchón per a les persones. Aquest premi va néixer per la iniciativa d’una família de l’entitat que va perdre el seu fill ara fa poc més de tres anys, en agraïment el tracte rebut i essent conscients de l’enorme importància que es tracti amb estima i afecte als usuaris.



El grup de teatre del Centre Ocupacional han donat la benvinguda als més de 150 assistents amb la representació de l’obra de teatre Artilugi. Tot seguit Toni Ramírez ha presentat l’acte davant dels 150 assistents destacant la importància de la celebració d’un acte com aquest en motiu del dia de la discapacitat “vull agrair l’esforç que fan tots els professionals alhora de presentar un projecte per al seu servei i tota la feina que això comporta com: analitzar quina necessitat tenen les persones que atenem, què els hi pot anar més bé, i així poder desenvolupar el millor projecte. Són treballadors que sigui o no el dia internacional de les persones amb discapacitat, lluiten perquè el dia a dia de les persones que atenem sigui un bon dia!"

Tot seguit, els beneficiaris de la segona edició del Premi Toni Manchón, amb el projecte“teràpia aquàtica del Centre Riudeperes” han explicat de mans d’una fisioterapeuta, una voluntària i dues usuàries, el funcionament de l’activitat i tots els beneficis que els ha aportat a les persones ateses gràcies a haver guanyat el premi. 




Seguidament Tina González, directora de l’Àrea laboral de les persones, ha explicat les especificacions de la tercera edició del premi Toni Manchón, el qual s’hi han presentat un total de 6 projectes realitzats per professionals o equips de professionals de l’Associació Sant Tomàs que facin atenció directa i que hagin presentat un projecte complint les bases del concurs. La Tina també ha volgut agrair l’esforç que va fer el jurat del projecte format per Josep Ramírez, del Departament d’Educació de la Catalunya Central; Anna Bonafont, Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic; Carme Francolí, membre de la Junta de Sant Tomàs; Mª Àngels Manchón, germana de Toni Manchón i, ella mateixa.

Tot seguit, la mare de Toni Manchón, juntament amb la Tina Gonzalez han estat les responsables d’anunciar el Projecte guanyador, el qual ha estat el “Envellim activament” basat en l’Atenció Centrada en la persona i realitzat pel Centre Ocupacional i el Centre Riudeperes. El premi ha estat un xec de 1.500 euros per poder-lo desenvolupar i un diploma.

Tot seguit també s’han entregat els obsequis a tots els participants i s’ha fet la fotografia de grup.

Finalment, per tancar l’acte hi ha hagut una actuació de Tam Tam Gospel, un grup de Cant Coral de Vic formada per més de 35 músics els quals han fet cantar i picar de mans tothom de la sala, per despedir amb bon gust el dia de les persones amb discapacitat.