dimarts, 14 d’abril del 2015

L’Associació Sant Tomàs se suma a la ILP contra el copagament

L’Associació Sant Tomàs se suma a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que ha engegat el sector de la discapacitat per modificar la Llei de Dependència. La campanya, amb el títol “No al copagament confiscatori”, pretén recollir 500.000 signatures a tot L’Estat abans del 31 de juliol i portar el canvi legal al Congrés dels Diputats.

L’objectiu d’aquesta ILP és modificar la norma perquè s'estableixin uns criteris justos i equitatius sobre l'aportació econòmica de les persones amb discapacitat en el cost de determinats serveis amb places concertades, més conegut com a copagament. La ILP proposa que quedin exempts del copagament les persones que rebin menys de 1.331€ al mes, fixar una aportació màxima per persona que no superi el 60% del cost del servei al qual s'accedeix i garantir a la persona dependent una quantitat destinada als diners de butxaca per a despeses personals que no sigui inferior al 40% de la seva capacitat econòmica.

Per tal d’informar a les famílies sobre aquesta ILP, l’Associació Sant Tomàs ha organitzat una sessió informativa el proper dissabte 18 d’abril a la sala polivalent del Centre Ocupacional Sant Tomàs de Calldetenes.