dijous, 7 de maig del 2015

Entitats finlandeses ens visiten per conèixer el nostre funcionament!




Ahir dimecres, 24 persones de les entitats finlandeses de Vaalijalan Kuntayhtym i Savas, entitats que es dediquen a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual a Finlàndia, acompanyades també per tècnics del departament de benestar de l’Ajuntament de Barcelona i el president de L’Associació Catalana Pro Persones Sordcegues, APSOCECAT, van visitar l’Associació Sant Tomàs.

La visita, que va durar tot el matí fins després de dinar, es va centrar en conèixer els serveis de Sant Tomàs, i més concretament el servei de formació i inserció laboral Eina i l’empresa social Tac Osona. El grup va poder visitar les seves instal·lacions, cursos de formació que es desenvolupaven a les aules, el servei de cuina per a col·lectivitats i el servei de bugaderia de la residència Riudeperes.

La seva estada durarà un total de 3 dies que els permetrà poder visitar també altres entitats com la Fundació Ampans del Bages i la Fundació Ave María de Sitges, a més de fer una sessió final Finlàndia-Catalunya a Barcelona. A la sessió hi assistiran també tècnics del departament de Benestar de la Generalitat de Catalunya, a més de representants de les entitats visitades i els tècnics finlandesos, per fer un petit col·loqui conjunt.

Per a l’Associació Sant Tomàs, és gratificant veure com altres entitats del món s’interessen en conèixer el funcionament de l’entitat. Al mateix temps, també és enriquidor compartir experiències amb altres realitats que aporten noves perspectives i maneres de fer a l’entitat.