dimecres, 22 de juliol del 2015

L’ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS CREA LA PRIMERA APLICACIÓ DE MÒBIL PER AL VOLUNTARIAT



Permet a temps real saber la demanda de voluntariat que hi ha a
 l’entitat i també apuntar-t’hi.
 L’aplicació “voluntariat Sant Tomàs” és la primera aplicació que hi ha d’aquestes característiques a tot Catalunya

L’Associació Sant Tomàs, entitat que vetlla per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a Osona, és la primera entitat catalana que crea una aplicació de mòbil específica per al voluntariat de l’entitat disponible per Android i Iphone.

Aquesta innovadora aplicació permet publicar les noves demandes de voluntariat, donar-te d’alta com a voluntari i apuntar-se a les que interessen. L’App gratuïta també permet conèixer els diferents serveis de Sant Tomàs, informar-se de les darreres notícies i fer un donatiu a l’entitat. L’App té un disseny funcional i intuïtiu. A més, té un sistema d’avisos, el qual emet un avís al mòbil o tableta cada cop que hi ha una nova oferta de voluntariat.

Actualment Sant Tomàs es nodreix de voluntariat per fer suport en activitats puntuals dels diferents serveis, ja sigui l’acompanyament a les vacances o colònies, acompanyament a sortides o pel desenvolupament d’activitats de lleure i esportives, entre moltes d’altres.

Durant el 2014, 201 persones han donat suport com a voluntàries en alguna activitat desenvolupada durant l’any a Sant Tomàs. La necessitat d’aquesta forma de col·laboració a través de l’aportació  de temps, ve des dels inicis de l’entitat el 1966 quan es feien tasques de suport al servei d’esport i lleure del Club Car o suport a l’escola Estel entre d’altres serveis de l’entitat.

Al llarg dels anys s’ha anat comptant amb voluntaris però l’entitat ha passat per diferents períodes en els quals s’ha comptat amb més o menys voluntaris segons l’època. Fa sis anys però es va arribar als nivells més baixos i només es comptava amb 10 voluntaris, motiu pel qual es va decidir de crear un nou servei de voluntariat a dins de l’entitat.

Des de la seva creació, s’ha aconseguit un notable augment de la borsa de voluntariat. La situació econòmica actual i l’augment de la consciència entre la població de participar en entorns solidaris, també ha ajudat a aquest increment. La difusió del voluntariat funciona amb el boca orella, la web, les xarxes socials o l’enviament de correus electrònics. 

A inicis del 2015, l’entitat va decidir fer un pas més i crear una nova aplicació de voluntariat. Gràcies a la col·laboració desinteressada de l’empresa Aplick pel desenvolupament i la creació de l’aplicació, des d’aquest mes de juliol ja es pot trobar l’aplicació “voluntariat Sant Tomàs” al play store de google o al App store d’Iphone.

A més de poder captar nous voluntaris per els serveis de l’entitat, l’aplicació també vol ser una eina útil perquè els voluntariats puguin conèixer els voluntariats urgents i apuntar-s’hi de forma fàcil. Des del servei de voluntariat es rebrà l’avís i es posarà en contacte amb la persona interessada per fer una petita entrevista.

La nova APP és una nova eina de comunicació pràctica que permetrà agilitzar l’oferta i la demanda de voluntariat. Per ara, sense haver iniciat la difusió ja hi ha hagut 16 persones que han contactat a través de l’APP i ja hi ha hagut més d’un centenar de descàrregues.


Fitxa tècnica de l’aplicació:
Nom: voluntariat Sant Tomàs
Gratuïta
On descarregar-la: play store de Google o al app store d’Iphone
Idea: Associació Sant Tomàs
Creadors i desenvolupadors: Aplick.net