dilluns, 30 de novembre del 2015

El projecte “Hort urbà. Jardinaria i horticultura adaptada” guanya la IV edició dels Premis Toni Manchón de l'Associació Sant Tomàs



Ahir diumenge 29 de novembre a les 6h de la tarda, l’Associació Sant Tomàs i la família de Toni Manchón amb la col·laboració de la Dance Studio Vic i la música en directe de l’Albert Rodas i la Jordina Roca, van organitzar un acte emmarcat en el dia Internacional de les persones amb discapacitat, celebrat el proper dijous arreu del món.

Aquest premi, enguany ja la IV edició, va néixer per la iniciativa d’una família de l’entitat, que va perdre el seu fill ara farà 4 anys, en agraïment al tracte rebut a Sant Tomàs i, essent conscients de l’enorme importància que es tracti amb estima i afecte els usuaris.

Durant les últimes setmanes, treballadors de la casa han pogut desenvolupar i presentar projectes amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest diumenge, hi ha hagut l’acte culminant on s’ha conegut el projecte guanyador elegit pel jurat format per membres de l’entitat, de la família Manchón i també per persones vinculades amb el sector.

Un ball original i fresc realitzat per l’escola de dansa Dance Studio van donar la benvinguda al centenar d’assistents a la sala polivalent de Sant Tomàs. Tot seguit Toni Ramírez ha presentat l’acte agraint a la família l’esforç econòmic que fa per donar el premi i fent un apunt sobre què s’entén per qualitat de vida, l’objectiu principal que es busca que tingui el projecte guanyador que també correspon amb la missió de l’entitat “és el sentiment, o la percepció que un té, de benestar en relació amb la gent que està, amb allò que fa i amb allò que viu o, com con ho viu.”. “Així doncs, el premi calia que fos un reflex del què també busca Sant Tomàs i les nostres famílies en el seu dia a dia, i valorar els projectes que segueixin la nostra missió, millorar la qualitat de vida de les persones que atenem i estimem”

Tot seguit Tona González, la responsable de l’Àrea Laboral de les persones ha destacat la importància de la celebració d’un acte com aquest en un dia com aquest “on amb l’esforç del dia a dia dels treballadors s’intenta que cada dia sigui un bon dia per a les persones que atenem”

A continuació, els beneficiaris de la tercera edició del Premi Toni Manchón, amb el projecte“Envellim activament” han explicat de mans de les autores del projecte, una monitora i dos usuàries, el funcionament de l’activitat i tots els beneficis que els ha aportat a les persones ateses gràcies a haver guanyat el premi.

Seguidament Tina González, directora de l’Àrea laboral de les persones, ha explicat les especificacions de la quarta edició del premi Toni Manchón, el qual s’hi han presentat un total de 6 projectes realitzats per professionals o equips de professionals de l’Associació Sant Tomàs. Tot seguit ha anunciat el Projecte guanyador, el qual ha estat el ““Hort urbà. Jardineria i horticultura adaptada” realitzat per la Laia Gurt, treballadora del Centre Ocupacional. El premi ha estat un xec de 1.500 euros per poder-lo desenvolupar i un diploma.

Tot seguit s’han els obsequis a tots els participants i s’ha fet la fotografia de grup.

Finalment, per tancar l’acte hi ha hagut una actuació de música en directe amb el guitarrista Albert Rodas i la cantant Jordina Roca, els quals han tocat sis versions de cançons que han fet posar la pell de gallina als assistents. Dos joves amb un gran talent artístic.

Arran de la bona acollida entre els treballadors, la família i l’entitat han mostrat ja la seva voluntat de tornar a realitzar la cinquena edició dels Premis Toni Manchón l’any vinent.