divendres, 7 d’octubre del 2016

Famílies, Centre Ocupacional i Comunitat

El passat 1 d’octubre va tenir lloc la reunió anual de famílies del Centre Ocupacional de Sant Tomàs a l’Alberg Canonge Collell de Vic.

A la reunió, que estava emmarcada sota el lema “Famílies, Centre Ocupacional i Comunitat”, es van exposar els projectes innovadors i amb valor social afegit realitzats durant el darrer any. Projectes que aprofitant els coneixements i experiència que es tenia en diferents àmbits s’han desenvolupat amb criteris de qualitat i excel·lència per trobar noves vies per fomentar l’ocupació i sostenibilitat del Centre Ocupacional (CO).

També es van exposar les activitats inclusives com a projectes socials compartits entre diferents entitats públiques i/o privades de la comarca i el CO per tal de crear espais que promoguin la integració, el desenvolupament personal i la consciència social, així com per motivar que la persona sigui solidària i útil en el teixit social.

Finalment, es va fer una breu pinzellada sobre els projectes presents i futurs, concretament, es va parlar sobre l’envelliment per l’increment de persones majors de 40 anys al CO de Manlleu. Es van exposar diferents accions que s’estan realitzant per tal de donar resposta a les necessitats de cadascuna de les persones i es va explicar el projecte “Espai de participació i apoderament: envelliment al CO”.

La trobada va concloure amb l’entrega d’uns sabons en forma de puzles a cada família. L’obsequi va ser elaborat per les persones usuàries del CO, convidant així, de manera metafòrica, a seguir recomponent amb l’esforç de les famílies i del CO la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la comunitat.