dijous, 24 de novembre del 2016

Sant Tomàs participa al Giving Tuesday, iniciativa solidària mundial per promoure les donacions

Dimarts vinent, dia 29 de novembre, Sant Tomàs es suma a la iniciativa Giving Tuesday, un moviment a nivell mundial per incentivar i multiplicar les bones accions. És una alternativa solidària al Black Friday i al CyberMonday, que promouen compres abans de Nadal, i té l’objectiu de dedicar un dia internacional a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps a través del voluntariat, objectes de segona mà...

El projecte presentat per Sant Tomàs és “La importància de l’atenció precoç en el desenvolupament infantil”, amb el que s’espera aconseguir finançament per acabar les obres del nou edifici a Vic del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç Tris Tras.

 Fes una donació #GivingTuesday


Els darrers anys hi ha hagut un increment molt important d’usuaris i les instal·lacions actuals del Tris Tras de Vic han quedat petites. El nou edifici de Vic permetrà atendre més confortablement els infants i les seves famílies, i s’està finançant en gran part gràcies a les aportacions econòmiques de particulars que creuen en la importància de l’atenció que s’hi dóna. Ara cal un impuls final per poder acabar l’edifici.

El Tris Tras és un servei de l’Associació Sant Tomàs adreçat al públic en general, no només al col·lectiu pel qual treballem prioritàriament, que són les persones amb discapacitat intel·lectual. S’hi atenen aquells nens i nenes de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn del desenvolupament o que estan en una situació de risc social, psicològic i/o biològic.

Giving Tuesday és una campanya global promoguda, entre d’altres institucions, per la Fundació de les Nacions Unides, i vol posicionar la cooperació com un valor afegit per a promoure la cultura solidària, de la mà d'entitats socials, empreses i de la ciutadania. Va sorgir el 2012 als Estats Units i actualment ja arriba a més de 70 països.