dilluns, 30 de gener del 2017

Un projecte per fer una aula de joc multisensorial guanya la cinquena edició del Premi Toni Manchón


Prop de cent persones van assistir a l’acte de lliurament de la cinquena edició del Premi Toni Manchón, que es va fer diumenge 29 de gener a les 18 hores a la sala polivalent del Centre Ocupacional de Calldetenes, enguany emmarcat en la celebració dels 50 anys de Sant Tomàs.

El Premi Toni Manchón l’atorga l’Associació Sant Tomàs i la família Manchón al millor projecte presentat per professionals de l’entitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual. Aquest guardó va néixer fa 5 anys per iniciativa d’aquesta família com a record a en Toni, fill, germà i usuari de l’associació i com a agraïment al tracte rebut per Sant Tomàs.

El guanyador d’aquesta edició ha estat el projecte “Habilitació d’un espai multisensorial”, realitzat per les professionals Marta Prat i Anna Parramon, fisioterapeutes del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) Tris Tras. El president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, i la representant de la família, M. Àngels Manchón, els van lliurar l’ajut econòmic de 1.500 euros per fer-lo realitat.

Aquest projecte vol crear una aula multisensorial al nou CDIAP Tris Tras de Vic, que serà un espai de benestar amb experiències sensorials adequades a les necessitats de cada infant, per poder oferir una altra manera de jugar. El jurat, d’entre la resta de projectes presentats, va triar el guanyador per la coherència dels objectius definits, la metodologia de treball prevista, els mitjans necessaris per a la realització de les activitats del projecte i els resultats específics esperats, així com l’adequació del projecte a l’import del premi. 


Foto de grup V edició del Premi Toni Manchón amb tots els participants. Al centre, les guanyadores Marta Prat i Anna Parramon (amb el xec de 1.500 euros), a la seva dreta Carles Baucells, guanyador del concurs del logotip del 50 aniversari de Sant Tomàs i Toni Ramírez, president de Sant Tomàs. A la dreta del tot M. Àngels Manchón


En l’acte també es van presentar els resultats del projecte guanyador de l’edició anterior: “Hort urbà i jardineria i horticultura adaptada”, a càrrec de l’educadora Laia Gurt i la usuària Anna Gallifa. Les persones amb discapacitat que participen a l’hort urbà del Centre Ocupacional de Calldetenes fan una tasca a l’aire lliure, en contacte amb la natura, amb l’objectiu de millorar les seves capacitats individuals i de prendre consciència de la protecció i cura del medi ambient.

En l’acte també es va fer un reconeixement al guanyador del concurs del logotip del 50 aniversari de Sant Tomàs, que va ser l’usuari de l’entitat Carles Baucells. El president el va felicitar en nom de l’entitat i li va fer entrega d’un obsequi, un val regal per comprar material de pintura.

Per cloure l’acte, els assistents van poder gaudir de l’actuació de la cantant vigatana Laura Centellas, que va interpretar amb veu i piano diverses versions i també composicions pròpies.


Actuació de Laura Centellas