dimarts, 31 de gener del 2017

Sant Tomàs s’implica en el projecte “Vic, ciutat cuidadora”

El 19 de gener passat es va presentar la iniciativa “Vic, ciutat cuidadora”, un projecte social que vol garantir una bona qualitat d’atenció a les persones que es troben en un procés de malaltia avançada i de final de vida i promoure el suport social i la qualitat de vida a les persones que ho pateixen.

La iniciativa gestada des de l’ajuntament de Vic, ha treballat conjuntament amb la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC i compta amb la implicació de l’Associació Sant Tomàs així com d’una trentena d’entitats més de la ciutat.

En una primera fase s’han organitzat diversos tallers, conferències i taules rodones gratuïtes i obertes a tothom.


El cicle d’activitats es va iniciar el 30 de gener passat amb la conferència “Com atenem en equip a persones amb malalties avançades”, on hi van assistir diferents professionals de l’Àrea Residencial i d’Habitatge de Sant Tomàs. La ponència va anar a càrrec de la infermera, Cristina Lasmarias, la metgessa, Anna Albó, la psicòloga, Olga Bosch, i la treballadora social, Carme Guinovart, que van aportar el seu coneixement i trajectòria professional per la posterior reflexió i debat.

El fil conductor de la jornada va ser l’eslògan que encapçala aquest projecte "Viure amb sentit, dignitat i suport al final de la vida". Conèixer allò que la persona sap del moment que viu, allò que no vol saber i allò que la persona necessita permetrà determinar els recursos i els suports necessaris per a aquest acompanyament.


L’experiència va ser molt gratificant i des de Sant Tomàs s’espera poder participar activament de la resta d’activitats programades al llarg d’aquest any 2017.

En una segona fase s’activarà un programa de voluntariat que s’estimularà amb estudiants de Batxillerat i de la UVic-UCC.