dimecres, 3 de maig del 2017

Tac Osona amplia les instal·lacions a Manlleu

L’empresa social de Sant Tomàs compra una nau adjacent a l’actual per millorar l’organització de la producció i les condicions de treball


La Fundació Privada Tac Osona ha ampliat les instal·lacions que té a Manlleu amb l’adquisició de la nau industrial d’uns 500 m2 i que hi ha al costat de l’actual.

L’empresa social de Sant Tomàs té al Polígon Industrial La Coromina de Manlleu un taller de manipulats i un magatzem de l'activitat industrial i també hi ha dependències del Centre Ocupacional de Sant Tomàs.

La nau ha estat adquirida amb una inversió de 235.000 euros, finançada en part amb l’assignació per a fins socials del 0,7% de l’IRPF 2015. L’ampliació d’instal·lacions permetrà organitzar més racionalment els espais de producció i el projecte formatiu de Tac Osona, millorar aspectes de seguretat així com ampliar el magatzem actual.

Aquesta ampliació ha estat necessària perquè la nau de Tac Osona ha quedat saturada per l’increment de l’activitat dels últims anys i l’augment de treballadors contractats. Per exemple, els darrers anys s’ha dut a terme amb èxit un projecte formatiu de capacitació dels treballadors, en el marc de diverses convocatòries com la del projecte “Singulars” del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, que proporciona a les persones amb discapacitat eines per poder accedir a un lloc de treball estable.

Imatge de la nau adquirida

Els treballadors de Tac Osona estan molt satisfets amb aquesta oportunitat que permetrà millorar les seves condicions de treball.

Tac Osona va iniciar la seva activitat el 1974 en un petit taller a la finca de Sant Tomàs de Riudeperes; als anys 80 va ocupar dos petits locals a Manlleu i des de l’any 2000 ocupa la nau actual que ara es pot ampliar. També compta amb una nau a Vic i en conjunt dóna feina a un total de 282 treballadors amb discapacitat.