dilluns, 12 de juny del 2017

Tac Osona realitza el control biològic del pugó a Aiguafreda

Tac Osona, l’empresa social de Sant Tomàs, ha estat l’encarregada d’aplicar el control de plagues amb recursos biològics al municipi d’Aiguafreda durant la primera setmana de juny.

El control de plagues biològic consisteix en l’ús d’organismes vius per disminuir la població o l’impacte d’un organisme plaga. Aquesta tècnica permet millorar l’entorn urbà, evitant agressions a les persones i al medi natural provocades pels agents químics moltes vegades utilitzats en la fumigació.


Tot i que a principis de la primavera passada ja es va fer un tractament preventiu als arbres del municipi, la combinació de pluja i les altes temperatures d’aquests últims mesos ha propiciat la proliferació del pugó, fet que ha requerit una nova intervenció per tal de controlar aquest insecte.

Aquesta última ha consistit en l’alliberació de dues espècies d’insectes; l’Aphidius colemani, una petita abella paràsita del pugó, i el Phidoletes aphydimiza, un insecte depredador del pugó. 


L’alliberació es realitza a través de la instal·lació de blísters o petites capses de cartró que contenen els insectes, que surten progressivament d’aquesta i s’escampen eliminant o reduint la població de pugó de l’arbre.


Els tècnics de Tac Osona han instal·lat aquestes càpsules als arbres de la carretera de Ribes, de la plaça Major, de la plaça de la Rectoria, del camp d’esports i de les escoles d’Aiguafreda. En els propers mesos els tècnics faran el seguiment corresponent per vetllar pel control de la plaga del pugó.