dijous, 21 de desembre del 2017

El servei Eina acabarà el 2017 amb un 21% més de persones en pràctiques respecte de l'any anterior

El servei de formació i inserció laboral Eina de Sant Tomàs finalitzarà el 2017 amb un 21% més de pràctiques laborals realitzades en empreses respecte del 2016, arribant a la xifra de més de 80 persones en pràctiques al llarg de l'any. A més, aquest 2017 hi ha hagut 18 noves contractacions a l’empresa ordinària, així que el servei tancarà l'any amb 97 persones treballant en diferents sectors de la comarca.


Aquest ha estat un any de celebració pel servei de formació i inserció laboral, ja que ha arribat a la fita dels 25 anys des de la seva creació. Des del servei fan una valoració molt positiva de l'evolució de la societat en general i en especial del sector productiu de la comarca en respecte a les persones amb discapacitat. Ja no es tracta de dos mons desconnectats; sinó que s'ha avançat, i molt, cap a una societat més inclusiva. Per altra banda, des d'Eina creuen que encara hi ha reptes per superar, com és l'alt índex d'atur que acompanya aquest col·lectiu; que actualment es troba en un 46,5% en els homes i en un 53,5% en les dones.

Aquest gener iniciaran un nou any amb noves formacions laborals bàsiques pels joves i també amb cursos especialitzats per a persones en situació d'atur; com són el curs de Manipulats i el d'Auxiliar de Recepcionista.

Eina anima a totes les empreses a oferir noves oportunitats laborals a les persones amb capacitats diferents contribuint així a millorar la societat, la diversitat en les empreses i la qualitat de vida d'aquestes persones i les seves famílies.