dilluns, 12 de març del 2018

Gran èxit del festival "Cantem amb Sant Tomàs"

El festival solidari "Cantem amb Sant Tomàs", per celebrar els 40 anys d’El Nou va ser un gran èxit. L'Atlàntida de Vic es va omplir dissabte al vespre en una vetllada molt especial que va ajuntar dalt de l'escenari músics osonencs i artistes de Sant Tomàs que van emocionar el públic en molts moments.

La recaptació del concert, gairebé 10.000 euros, es destinarà íntegrament a la compra d'una màquina temperadora de xocolata que es posarà al nou obrador de Sant Tomàs al Centre Ocupacional de Calldetenes. 

L'acte va ser presentat per la periodista d'El 9 Nou Natàlia Peix, amb la col·laboració de Joel Leon, Miguel Talavera i Sergi Ibáñez. Hi va haver parlaments del director general d’El 9 Nou, Jordi Molet, del president de Sant Tomàs, Antoni Ramírez, del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntamet de Vic, Josep Arimany, i del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. 

El concert es va iniciar amb l'actuació dels centellencs Bonobos, amb la cançó “La Vida” que van cantar amb la col·laboració de Miquel Parareda i Mercè Cunill a la percussió. 



A continuació, el percussionista de Roda de Ter Santi Serratosa va dirigir l'actuació d’un grup d’onze membres de percussió corporal i dotze més amb pals de pluja.

Tot seguit, va ser el torn de Matthew McDaid, cantant irlandès de folk que viu a Rupit, que va cantar “Hungy At Down” amb Júlia Palacios al violoncel.

Els següents van ser el grup manlleuenc de hip-hop Resiliència, que van interpretar “Dilluns” amb Special Flow, un grup de vuit ballarins de hip-hop de Sant Tomàs.

Va ser el torn  del cantautor Guillem Ramisa i el trompetista Miquel Rojo, que van interpretar la peça "Quant amor tens a dins?” acompanyats de la veu de Joan Barneda.

Lluís Llach també es va fer present al concert amb la interpretació de tres dels seus temes més coneguts per part del saxo del rodenc Pep Poblet, acompanyat d'Alba Jané al teclat.

Tot seguit, el manlleuenc Roger Usart va interpretar “Dear old lover” juntament amb Minerva Comerma al violoncel.

I el grup de l'Esquirol Duble Buble va tornar.se a ajuntar per cantar “Perduts enmig de l’espai” amb les veus d’Ivan Expósito, Sergi Bustillo i Jordi Comes.

A continuació, Ernest Crusats va cantar el tema més conegut de La Iaia, "Jo vull ser la meva iaia", acompanyat de la veu d’Eloi Collell.

I el grup de rumba Pelat i Pelut va cantar “Quatre llunes” amb en Marc Villegas a la bateria.

El fi de festa el va posar per sorpresa en Joan Crosas interprentant "Torna, torna Serrallonga" amb tots els artistes dalt de l'escenari i fent cantar el públic i tot, que va aplaudir dempeus una llarga estona.

Des de Sant Tomàs volem felicitar a El 9 Nou pels 40 anys i agrair-li aquesta iniciativa tan exitosa, També volem donar les gràcies a la societat osonenca per la seva gran resposta, així com als músics osonencs per la seva col·laboració desinteressada, a tots els professionals implicats i als artistes de Sant Tomàs! Moltes gràcies a tothom!

El concert va ser retransmès en directe per El 9 TV, EL 9 FM i El9Nou.Cat. Si el voleu recuperar, ho podeu fer des d'aquest enllaç. Aquí podeu consultar la fotogaleria de l'acte que ha fet El 9 Nou.